Van YYÜ Profesörü: “Zoonoz Hastalıklarda Yaban Hayatı Önemsenmeli”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden (Van YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü olan Prof. Dr. Lokman Aslan, zoonoz hastalıklarda yaban hayatının önemli olduğunu vurgulayarak, bu hastalıkların insanlara bulaşmasının önlenmesi gerektiğini söyledi.

6 Temmuz Dünya Zoonoz Hastalıkları Günü kapsamında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Lokman Aslan, zoonoz hastalıkların insanlardan hayvanlara ve hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıklar olduğunu belirtti. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre 500 civarında zoonoz hastalığın tespit edildiğini ifade eden Aslan, bunların 200’ünün insanlara bulaşarak rahatsızlık oluşturan hastalıklar olduğunu belirtti. Sağlıklı yaşam için sağlıklı hayvanlar ve temiz çevrenin önemini vurgulayan Aslan, son yıllarda yaban hayvanları kaynaklı hastalıkların artmasının pandemilere neden olduğunu söyledi.

Yaban hayvanlarından insana bulaşan hastalıkların artmasının, çevreye yapılan müdahaleler sonucunda olduğunu belirten Aslan, Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi ve kuş gribi gibi hastalıkların ülkemizde insanlara yaygın şekilde bulaştığını söyledi. Kuduz ve brusella gibi hastalıkların da ekonomik ve can kayıplara sebep olduğunu belirten Aslan, zoonoz hastalıkların insan, hayvan ve çevre sağlığına birlikte bakılarak korunması gerektiğini ifade etti. Hayvan sağlığının korunması ve onlardan kaynaklanabilecek tehlikelerin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: İHA

Kaynak: habergurpinar.com

0
mutlu
Mutlu
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Van YYÜ Profesörü: “Zoonoz Hastalıklarda Yaban Hayatı Önemsenmeli”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Anadolu Web TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!